Irland - Udvekslingsstudent med YFU

Irland
Den grønne ø med de stolte traditioner

Irland er en ny unik mulighed for dig, der elsker smuk natur, interessant kultur og utallige muligheder for aktiviteter og afslapning

An té a bhíónn siúlach, bíonn scéalach 

"Den der rejser har mange historier at fortælle". Sådan lyder et gammelt gælisk ordsprog. For første gang kan YFU Danmark tilbyde et udvekslingsprogram til Irland, i samarbejde med InterStudies UK.

Irland kaldes for den grønne ø og det er der mange grunde til. Irerne er utrolig imødekommende og venlige folk, som tager imod gæster med åbne arme. De er et muntert folkefærd der nyder traditioner som St.Patricks Day og Samhain, der svarer til irsk Halloween, hvor musik, sang og kultur fylder. Du vil som det nye familiemedlem hos din værtsfamilie være sikker på at blive taget imod med glæde og engagement.
Irland har nogle af verdens mest overvældende naturområder med bjerge, skove og søer, så du får rig mulighed for at nyde den smukke, fængslende natur og de charmerende irske landsbyer. Gaelic football og hurling er blandt de mest populære sportsgrene i Irland, så hvis du har lyst til at prøve kræfter med nye spændende boldspil, har du mulighed for at blive en del af teamet.

Familieliv I Irland er hyggen også i højsæde. Irerne er utrolig gæstfrie og stolte af den helt unikke gæliske ånd, der blander festlige traditioner med den helt særlige smukke natur og en kultur af sammenhold i bl.a. sang, dans og sport. Irlands madkultur er fyldt med kartofler og en masse spændende egnsretter. Du kan se frem til at sætte tænderne i en masse velsmagende og hjemmelavet irsk mad. Det irske folk vil invitere dig til deres Emerald Isle med åbne arme og vise dig en verden af ældgamle traditioner og gæstfrihed.

I dette program samarbejder YFU med InterStudies UK, som kompenserer de irske værtsfamilier.

  

Skole Du vil skulle gå klædt i den særlige skoleuniform, når du begynder som elev i den irske Secondary School. Det er meget sandsynligt at kommer enten i en senior-klasse eller på det såkaldte transition-year, hvor du får mulighed for at sammensætte dit eget skema med både sædvanlige fag og mere kreative, avancerede eller specialiserede fag. En typisk irsk skoledag starter kl. 9 og slutter om eftermiddagen. Det er også gennem skolen at du kan finde mange af dine fritidsaktiviteter i Irland.  

Sport/Fritid Irlands gæve folk elsker et godt spil eller en god konkurrence. Derfor vil du finde et væld af kendte og ukendte sportsgrene gennem skolen og de irske ungdomsklubber. Hvad med at kaste sig ud i vilde sportsgrene som Gælisk Fodbold, der blander fodbold, rugby og håndbold? Eller Hurling, som bedst kan beskrives som hockey med et rundboldbat. Du kan også prøve at skrive for en vaskeægte skoleavis eller være med i den årlige musical.


YFU-aktiviteter Når du ankommer til Irland, vil der være en On Arrival Orientation-camp, hvor du vil blive rystet sammen med andre internationale udvekslingsstudenter, der også har valgt at være en del af dette unikke tilbud på den irske ø.