Bulgarien - Udvekslingsstudent med YFU

Bulgarien

Bulgarien

et spændende sted med et væld af muligheder for en helt igennem fantastisk oplevelse

Bulgarien hører til blandt de mindre kendte destinationer for udvekslingsstudenter, men det er i høj grad . Det ligger i det nordlige Balkan ud til Sortehavet, og har derfor voldsom historie med invasioner fra alle fire verdenshjørner. Dette har ført til en blandet kultur med spor efterladt både af romere, grækere, slavere, tyrkere og russere. I Bulgarien får du ikke bare mulighed for at lære et helt nyt sprog og en ny kultur at kende, men også et helt nyt alfabet, da bulgarerne bruger det kyrilliske alfabet.
Hovedstaden Sofia er ikke blot landets største by og politiske centrum, men også landets kulturelle højborg. Sofia er en meget smuk by, som vidner om landets lange og stolte historie. Der er mange museer, koncertsale og gode indkøbsmuligheder. Derudover er landet berømt for sin skønne natur, som omfatter både bjerge, store skove og en lang kystlinje langs Sortehavet. Der er derfor rig mulighed for gode naturoplevelser.

Familielivet betyder meget for bulgarerne. Det er ikke unormalt at tre generationer lever under samme tag, eller meget tæt på hinanden. Familierelationer er en stor del af bulgarernes selvopfattelse og højtider fejres med alle slægtninge fra nær og fjern. Store familiemiddage er normen specielt ved højtider.Blandt de højere uddannede bulgarer er det normalt at kunne flere sprog, som f. eks. engelsk, tysk eller fransk. I den ældre generation er der flere der kan russisk. Mange har studeret i udlandet, og bulgarerne er i det hele taget meget udadvendte og interesserede i verden udenfor deres eget land. Som udlænding vil man blive taget godt i mod.

Sport og Fritid Teenagers i byerne mødes gerne og går på café, ud og danser eller lignende. Meget lig unge i andre lande. I Bulgarien har du gode muligheder for at dyrker vintersport (skisport, skøjteløb, etc.) eller opleve naturen. Hvis du har en særlig interesse for dette, bør du måske se på vores Outdoor-program til Bulgarien.

SKOLEN har en mere formel tone end herhjemme. Man omtaler læreren ved efternavn. Det er normalt at man går i skole på ”skift”, hvor man det ene semester har timer fra morgen til eftermiddag og det andet fra eftermiddag til ud på aftenen. Skolen starter midt i september og slutter sidst i juni.