Kina - Udvekslingsstudent med YFU

Kina

På udveksling i Kina

Kina er et land på vej frem. Alting er i rivende udvikling, og alting kan virke utrolig stort og tungt. De store byer vokser sig endnu større og bliver til mega-byer, mens at millionbyer skyder op overalt. Det kan godt virke voldsomt, når man er vant til lille Danmark. Kineserne er imidlertid utrolig venlige og imødekommende.

Kinas økonomiske udvikling har henover de sidste 20 år hævet mange millioner menneskers livsgrundlag, og en hastigt voksende middelklasse er ved at udvikle sig. Uddannelse bliver set som nøglen til økonomisk succes, og staten investerer kæmpe summer i alt lige fra grundskoler til sprogskoler og universiteter.

Den gennemsnitlige kineser kan ikke tale engelsk udenfor Beijing eller Shanghai. Det er primært universitetsuddannede eller forretningsuddannede kinesere, der kan engelsk på et niveau, hvor de føler sig trykke nok til at snakke det. Dette ændrer sig dog, ligesom alt andet i Kina, med en forrygende hastighed.

Kinas kultur går flere tusinde år tilbage. Pga. kulturrevolutionen har kineserne i dag et ambivalent forhold til de gamle store kinesiske dynastier og deres kulturskatte. Den kapitalistiske tankegang og fokus på fremtiden, der gennemsyrer store dele af det kinesiske samfund, gør at de gamle traditioner er blevet kommercialiseret i en langt højere grad, end vi i Danmark er vant til.

Om opholdet i Kina

Familien og respekten for ældre generationer er en hjørnesten i det kinesiske samfund og prioriteres over alt andet. Det er meget almindeligt for flere generationer at bo samme sted, hvis ikke i samme hus, så i hvert fald i samme by - og forældre har stor indflydelse på deres børns valg af studie, karriere, venner og fritid. Kinesiske unge lægger meget stor vægt på studie og arbejde for at forberede sig til et fremtidigt arbejdsliv med stor konkurrence. Du vil opleve en meget anderledes mangfoldig kultur og et omfattende sprog med ikke mindre end 40.000 skrifttegn.

SPORT/FRITID Kinesiske unge er generelt glade for sport. Badminton og bordtennis er, ikke overraskende, populære sportsgrene. De fleste parker vil have bordtennisborde sat op til fri afbenyttelse. Basketball er imidlertid også blevet uhyre populært og spilles i alle skolegårde og parker, og man er altid velkommen til at deltage.


YFU ARRANGERER  diverse kulturelle aktiviteter og YFU træf, samt 24/7 support.