Mexico - Udvekslingsstudent med YFU

Mexico

På udveksling i Mexico

Europæisk og indiansk kultur. Landsbyer og storbyer.

Mexico er på mange områder et meget farverigt og modsætningsfyldt land. Landskab, der strækker fra bjerge, tropiske strande, ørkener, jungle til regnskov. Fattige landområder og den kæmpestore industriby Mexico City på mere end 20 mio. indbyggere. Turiststeder og slum. Europæisk og indiansk kultur. Moderne komfort og primitivt landliv. Teknologi og håndværk.
Der holdes mange fester, både religiøse og ikke religiøse. En af de mest fascinerende er De Dødes Dag, som faktisk er en meget munter fest. I de senere år er man også begyndt at holde bl.a. filmfestival i Mexico. Mexicanerne har talent for kunst og en kærlighed til stærke farver, hvilket tiltrækker mange turister.
Den mexicanske kreativitet udtrykker sig også i kunsthåndværk, vævning og fresker.

Familielivet er meget vigtigt for mexicanere. Du får sikkert søskende, for mexicanske familier har 2-4 børn, og børnene bor typisk hjemme, indtil de bliver gift.
Selv om kønsrollerne er ved at ændre sig, anser mexicanske kvinder stadig deres rolle som moder og husmoder for vigtig. De har ofte hushjælp.
Mexicanske forældre har stærke principper angående børnene, som opdrages traditionelt - til respekt, høflighed og gode karakterer.

YFU arrangerer to seminarer, et ved ankomsten og et før afrejsen. Derudover kan du vælge at komme med på en rejse til et turistområde i maj mod egenbetaling.


Sport/fritid Fodbold er meget populært, og der dyrkes også fiskeri, sejlsport, trekking og bjergbestigning.
I fritiden holder de unge fester eller går ud med deres venner.

Skole Du kommer sikkert til at bruge skoleuniform. Du får mulighed for at vælge mellem forskellige områder såsom administration, handel, turisme, videnskab og computer, ligesom du også får nogle obligatoriske fag.
Skolen starter som regel kl. 8 og slutter kl. 14.30. Nogle skoler tilbyder aktiviteter som sport, skak, sprog og madlavning ved siden af.

YFU-fakta
programtype: helårsprogram
sprog: Spansk - ring venligst til YFU for mere info
skole: fra august til maj/juni
placering: i hele landet
Bemærk at du skal forvente udgifter til vaccinationer på omkring kr. 1.200 samt til visum (inkl. legalisering etc) på omkring kr. 1.200