Paraguay - Udvekslingsstudent med YFU

Paraguay

På udveksling i Paraguay

I hjertet af Sydamerika finder du Paraguay; et hjertevarmt land med plads til alle

Landet hvor mangotræerne skygger om sommeren for varmen og solens stråler. Her er fodboldfeber og fest i gaderne, som ethvert andet sted i Sydamerika. Som det eneste land i Sydamerika har Paraguay 2 officielle sprog; spansk og guarani. Du vil med al sandsynlighed lære et mix af begge sprog; jopara.
Paraguay fejrer Sankt Hans; men når vi i Danmark brænder en heks på bålet, sætter de ild til en dukke fyldt med larmende fyrværkeri. De gør det dog af samme grund; for at få det onde væk fra verden.
 Det er også et land, hvor man har lang siesta midt på dagen som man nyder sammen med sine klassekammerater, familie eller kollegaer. De større byer har shoppingcentre nok til at få en hver shoppeglad pige til at blive udkørt og rige muligheder for teater og andre gode oplevelser.

FamilieN er meget vigtig i Paraguay. En typisk paraguaysk familie holder sammen på tværs af generationer, og man samles til måltiderne og bruger tid sammen både i weekenderne og i hverdagen. Familien er ofte omdrejningspunktet for det sociale liv, og det er ikke ualmindeligt at bruge meget tid sammen med fætre, kusiner, onkler og tanter.   


SKOLEN er som oftest fra 8 -14, men der kan være undtagelser eller ændringer på den lokale skole. Man spiser nogle gange på skolen, som oftest har et køkken. Lokalerne er præget af klimaet. Der er så varmt i Paraguay at der ikke er grund til at have store lukkede lokaler, så oftest kan man se ud i skolegården eller sidde overdækket i spiseområdet. Alle YFU studenter kommer til at gå på privatskole.

YFU ARRANGERER YFU arrangerer forskellige ture rundt omkring i landet, og evt. i de omkringliggende lande (afhængig af hvad studenterne efterspørger). Et eksempel kan være det spektakulære vandfald Iguazu, som ligger på grænsen imellem Brasilien og Argentina. 


SPORT/FRITID Nationalsporten er fodbold, og folk fra Paraguay går meget op i det! De er stolte af deres landshold, og følger både dem og de lokale klubber. I om omkring storbyerne er der rig mulighed for at dyrke forskellige fritidsaktiviteter, eks. fodbold, tennis, rugby og bowling. I de mindre byer er udvalget ofte mindre, og man bruger her meget tid sammen med venner og veninder, holder barbecues eller hænger ud i parken.