Visuminformation - USA - Udvekslingsstudent med YFU

Visuminformation - USA

Det er jeres ansvar som forældre at søge om visum til jeres datter eller søn, der skal på udveksling til USA. Læs hvordan og hvorledes her: 

1. Det visum, I skal søge, hedder et J1-visum. Men I kan ikke gøre noget før, I modtager en såkaldt DS-2019 formular fra os på YFU sekretariatet i Danmark, som vi har modtaget fra YFU i USA. DS-2019-formularen vil I modtage i midten af juni. Indtil I har fået tildelt en værtsfamilie i USA, skal I blot notere adressen på YFU USA's kontor i Washington i DS-2019-formularen. Adressen er som følger:

Youth For Understanding USA
6856 Eastern Avenue NW
Suite 310
Washington, DC 20012
United States of America

2. Når I sidder med DS-2019-formularen i hånden eller på skærmen, begynder I ansøgningsprocessen ved at betale et såkaldt SEVIS-I901-gebyr. I betaler gebyret ved at indtaste det SEVIS-ID, som fremgår af DS-2019-formularen. I foretager betalingen via dette link. Husk at gemme kvitteringen for denne betaling.

3. Næste skridt er at udfylde en Nonimmigrant Visa Application DS-160-formularU.S. Department of States hjemmeside. Vær opmærksom på, at denne side ikke åbner korrekt i internetbrowseren Firefox. Vi anbefaler derfor, at I åbner siden i Internet Explorer eller en anden browser.

4. Nu er I klar til at booke en tid til interview på den amerikanske ambassade på Østerbro i København. I booker tid på ambassadens hjemmeside. I vil blive bedt om at betale et ansøgningsgebyr på 160 dollars.

5. Til interviewet skal I medbringe følgende: DS-2019-formularen, DS-160-bekræftelsen, udvekslingsstudentents pas samt kvitteringer for betaling af SEVIS- og ansøgningsgebyret.    

6.Til interviewet vil I få at vide, om visummet er godkendt. Men herfra og indtil I modtager det fysiske visum, kan der gå tid. Ambassaden oplyser, at visum-behandlingstiden er 1 uge, men at der i spidsbelastningstider som sommerperioden kan gå længere tid. Ambassaden beholder udvekslingsstudentens pas under behandlingstiden, så vi anbefaler ikke, at I planlægger at rejse på ferie i de uger i juli, hvor ansøgningsprocessen foregår. Ambassaden sender visum og pas samlet tilbage til jer.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, henviser vi til den amerikanske ambassade.