Belgien - Udvekslingsstudent med YFU

Belgien

2 lande i 1

Belgien er arealmæssigt noget mindre end Danmark, og det er et kongedømme ligesom Danmark. Befolkningen er delt i en flamsktalende og en fransktalende del, og begge sprog er officielle.
Landet har været gennemgangsland for mange handelsfolk, hære og folkeslag, og hver har afsat sit visitkort på Belgiens kultur. Resultatet er en usædvanlig rig historie og kultur, der har givet genklang i alle andre lande i den vestlige verden.
Og belgierne selv har udviklet en forfinet sans for kulturelle værdier. Derfor er det en oplevelse at bevæge sig rundt i mange af de smukke, gamle byer inde i landet eller i de charmerende badebyer ved kysten.
Politisk har det desuden betydet, at store internationale organisationer som EU og NATO har udvalgt Belgiens hovedstad Bruxelles som deres hovedsæde..

Familieliv Som udvekslingsstudent i Belgien, får du lov til at opleve en befolkning med en stor gæstfrihed, og børnene opdrages til en stærk loyalitet over for både forældre og bedsteforældre, som ofte bor enten i nærheden eller sammen med dem.
For belgiere er hjemmet ofte et meget privat sted, og det er derfor en stor ære at blive inviteret hjem til dem.

Skole Standarden er høj, og der skal arbejdes i skolen. Her er disciplin, og tonen er formel. Skolerne er af forskellige typer: Statslige, protestantiske og katolske. I de katolske bruges der skoleuniform. De ældste klasser går i skole fra 8-17 med 1½ times frokostpause. Bemærk at du skal forvente udgifter til vaccinationer på omkring kr. 500
Sport/fritid Der er som regel ikke sport på skolen, så du må selv finde ud af at dyrke sport i klubber - ganske som hjemme i Danmark. Fodbold og cykelsport er de mest populære sportsgrene, men der dyrkes bl.a. også basketball og volleyball.
Uden for skoletiden bruges en del tid på den kulturelle arv, især kunst og arkitektur. I weekenden tager familien ofte børnene og de unge med til kendte steder. Så et udvekslingsophold i Belgien kan byde på mange store kulturelle oplevelser.

YFU-aktiviteter På den første YFU-orientering, hvor du også møder de andre udvekslingsstudenter, får du et kursus i grundlæggende flamsk, hvis du skal til den flamsktalende del. Mod slutningen af opholdet kan du komme med på en gratis tur til en europæisk by.