Belgien - Udvekslingsstudent med YFU

Belgien

2 lande i 1

Belgien er et kongedømme ligesom Danmark, arealmæssigt er det noget mindre end Danmark. Befolkningen er delt i en flamsktalende og en fransktalende del, og begge sprog er officielle.

Landet har været gennemgangsland for mange handelsfolk, hære og folkeslag, der hver især har sat deres aftryk på Belgiens kultur. Resultatet er en usædvanlig rig historie og kultur, der har givet genklang i alle andre lande i den vestlige verden.

Belgierne selv har udviklet en forfinet sans for kulturelle værdier. Derfor er det en oplevelse at bevæge sig rundt i mange af de smukke, gamle byer inde i landet eller i de charmerende badebyer ved kysten.

Politisk har det desuden betydet, at store internationale organisationer som EU og NATO har udvalgt Belgiens hovedstad Bruxelles som deres hovedsæde.

Familieliv Som udvekslingsstudent i Belgien, får du lov til at opleve en befolkning med en stor gæstfrihed. Børnene opdrages til en stærk loyalitet over for både forældre og bedsteforældre, som ofte bor enten i nærheden eller sammen med dem.


For belgiere er hjemmet ofte et meget privat sted og det er derfor en stor ære at blive inviteret hjem til dem.

Skole Standarden er høj og der skal arbejdes i skolen. Her er disciplin og tonen er formel. Skolerne er af forskellige typer: Statslige, protestantiske og katolske. I de katolske bruges der skoleuniform.


De ældste klasser går i skole fra 8:00 - 17:00 med 1½ times frokostpause. Bemærk, at du skal forvente udgifter til vaccinationer på omkring kr. 500.


Sport/fritid Der er som regel ikke sport på skolen, så du må selv finde ud af at dyrke sport i klubber - ganske som hjemme i Danmark. Fodbold og cykelsport er de mest populære sportsgrene, og der dyrkes bl.a. også basketball og volleyball.


Uden for skoletiden bruges en del tid på den kulturelle arv, især kunst og arkitektur. I weekenden tager familien ofte børnene og de unge med til kendte steder. Så et udvekslingsophold i Belgien kan byde på mange store kulturelle oplevelser.

YFU-aktiviteter På den første YFU-orientering, hvor du også møder de andre udvekslingsstudenter, får du et kursus i grundlæggende flamsk, hvis du skal til den flamsktalende del.


YFU Flandern (Belgien) opfordrer studenter til at deltage på et eksternt sprogkursus efter skole og hvis kurset bestås, kan du få refunderet kursus og bogudgifter for op til €100. 


Mod slutningen af opholdet kan du komme med på en gratis 4-dages tur til en europæisk by, typisk Paris eller Amsterdam.


YFU Vallonien (Belgien) arrangerer en 1-dags tur til Köln, Tyskland i slutningen af november, hvor du besøger julemarkedet og andre kulturelle steder. Turprisen afhænger af antallet af deltagere. 


I skoleferien, der ligger i slut februar / start marts, kan du komme gratis med til Paris på en 3-5 dages tur. Her lærer du om Paris' kultur og historie og besøger forskellige interessante steder. Ofte inviteres værtsfamilierne også med på denne tur. 


Det er nødvendigt at bestå en fransk sprogtest for at blive optaget på dette program.

YFU-fakta: Vallonien
Sprogkrav: Fransk, DEFL / TEF mindst B1-niveau
Skolestart: Midt august
Placering: Både i byer og på landet

Rygning: Kræver godkendelse

YFU-fakta: Flandern

Sprogkrav: Engelsk på folkeskoleniveau
Skolestart: Slut august
Placering: Både i byer og på landet

Rygning: Kræver godkendelse

Andre europæriske lande, som kunne være noget for dig!