Argentina - Udvekslingsstudent med YFU

Argentina

Fodbold, tango og de store naturoplevelsers hjemland

Da spanierne kom til Argentina, mødte indianerne dem med sølvgenstande, og derfor kaldte de det "Sølvlandet" - Argentina (på latin hedder sølv argentum). Som udvekslingsstudent i Argentina vil du få masser af store oplevelser: Betagende naturoplevelser, smittende livsglæde og gæstfrihed. Argentina er meget besøgt på grund af sin smukke natur, og hovedstaden Buenos Aires er en spændende by med påmindelser om den europæiske arv. Argentinerne har sans for livsudfoldelse. Tænk bare på tango, musik og ikke mindst fodbold og mad.

Familieliv Argentinske familier er ofte store – flere generationer - for bedsteforældrene bor tit i samme hus eller lige ved siden af. Børnene flytter somme tider først, når de skal på universitetet eller skal giftes.


Dagens vigtigste punkt er middagen sent om aftenen, hvor familien samles og udveksler oplevelser. Midt på dagen holdes der siesta, hvor du kan gå hjem og spise frokost.

Skole Skoleåret starter i februar eller marts. Der er både offentlige og private skoler og rene pige- og drengeskoler. Det afhænger af din værtsfamilie, hvilken skole du kommer på. I de private skoler bruges der som regel uniform.


Du vil komme til at læse mange fag med de samme kammerater, så det vil være let at finde nye venner. Ud over de almindelige timer kan du vælge at dyrke sport eller arbejde på computer eller med kunst.


Sport/fritid Fodbold er en meget populær sportsgren, men også rugby, basketball og hockey dyrkes meget. De unge går ofte ud til fester, i biografen og på diskotek.

YFU-aktiviteter Du har mulighed for at tage med YFU på udflugt til nogle af de helt store naturoplevelser i Argentina.


I februar kan du deltage i en uges lejrtur nær Bariloche i den nordlige del af Patagonia, hvor du bor sammen med de andre studenter i nationalparken Nahuel Huapi ved foden af Andesbjergene.


I april eller maj går turen til de berømte Iguazú-vandfald, der er et af verdens 7 naturlige vidundere. Her får du mulighed for at besøge både den brasilianske og argentinske nationalpark blandt andre interessante guidede ture i junglen.


Turene er ikke inkluderet i prisen.


YFU-fakta
Sprogkrav: Engelsk på folkeskoleniveau
Programstart: Midten af august
Placering: Mest i mellemstore byer eller landdistrikter

Rygning: Accepteres

"Jeg ville gerne til Sydamerika og Argentina lød spændende"
Det der tiltrak mig var, at det hele var så ukendt og anderledes
- Mie
Jeg var i Argentina i 2010/2011
Læs mere