USA - Udvekslingsstudent med YFU

USA

Du ved sikkert allerede meget om USA. Du kender måske også nogle amerikanere.

Du har sikkert en mening om både sprog og kultur, for USA har stor indflydelse på f.eks. vores musik og film. Men måske passer billedet ikke helt - mange detaljer går tabt i medierne. Alt er stort i USA, som er verdens tredje største land. Befolkningen er sammensat af mennesker fra alverdens lande, mest fra Europa. Hovedsproget er amerikansk engelsk, men der tales også en masse andre sprog. I alt er der 300 mio. indbyggere, som bor i de mange spændende byer med helt forskellig atmosfære og i de mange smukke landområder.

Familieliv Amerikanerne er varme, patriotiske og aktive. De er gæstfri og ofte uhøjtidelige.Det kan deres livsstil selvfølgelig også være: Hvert familiemedlem har sine aktiviteter og sin rytme, så de spiser nok ikke lige aftensmad kl. 18, som du måske er vant til. Men du får hurtigt den samme dynamiske livsstil.Det sker tit, at amerikanerne samles til en uhøjtidelig grillaften, "barbecue", hvor hver bringer sin egen mad, og man har en sjov aften sammen.

Skole
I skolen vil du få nogle udfordringer, som du kan have gavn af i din uddannelse bagefter. Du får også mulighed for at finde nye kammerater.Vi anbefaler, at du vælger nogle fag, som handler om USA, men derudover kan der også være en række tilbud, fag du slet ikke kender, f.eks. økonomi, børnepasning eller speech (holde tale). Visse fag er obligatoriske.Du får uden tvivl lært at stå på egne ben, for kravene er noget anderledes end i Danmark. Det gælder også til opførsel på skolen, hvor disciplinen er meget stærkere end i danske skoler. F.eks. tolereres det ikke, at man kommer for sent, og der er en mere formel tone over for lærerne, som tiltales med Mr./Ms.
Sport/fritid organiseres i skolerne, og man går meget op i den. Hvis du f.eks. får mulighed for at vælge en af de mere populære sportsgrene som football, basketball eller måske baseball, så kan du regne med, at der skal trænes meget.I weekenden arrangeres der sportskampe, hvor byens befolkning tropper op og hepper. Der er en "school spirit", som du slet ikke kender fra Danmark, og som kan være en stor oplevelse for dig.Du finder nok ikke større tilbud af fritidsaktiviteter i noget andet land. Der er alt fra kulturelle aktiviteter til sport og naturoplevelser, men udbudet kan dog variere meget fra sted til sted.Mange steder vil fritidsaktiviteterne foregå i forbindelse med kirken, der spiller en langt større rolle end i Danmark.

Anden vigtig information

Studenter til USA må ikke have fået nogen karakter under 2 inden for de seneste to år. Det vil sige, at hvis du skal af sted efter 9. klasse, må du ikke have fået under 2 på noget karakterark i 8. klasse eller i 9. klasse.
Ligeledes skal gennemsnittet på hver af disse karakterark være minimum 4.

YFU-fakta
Sprog: Engelsk test
Skole: Start i efteråret
Placering: I hele landet

Vaccinationer Når man som udvekslingsstudent skal tilmeldes en skole i USA, er der en del krav til vaccinationer, og det er derfor vigtigt at begynde i god tid.

VISUM YFU Danmark vejleder i hvordan man søger visum, og sender dig de relevante papirer, men det er dit eget ansvar at få ansøgt i tide. 

YFU-AKTIVITETER Kort tid efter ankomsten til USA og igen lige før hjemrejsen bliver du inviteret til en YFU-orientering. Desuden tilbyder de fleste regionale YFU-kontorer grupperejser, som du kan deltage i mod betaling.

PLACERING Som udvekslingsstudent med YFU får man mulighed for at blive placeret i hele landet - fra øst til vest. Særligt omkring Michigan (hvor mange danskere udvandrede til i 30'erne) har vi mange familier, da YFU historisk set er herfra.

"Fra -30º til +30º"
Mit år som udveklingsstudent i Minnesota
- Philip
Læs mere