Italien - Udvekslingsstudent med YFU

Italien
Nyd livet i støvlelandet

Støvlelandet

 Det 900 km lange støvleland har kun været samlet i én nation i ca. 150 år. Måske netop derfor har de 60 millioner indbyggere ikke helt den samme fælles nationalfølelse som i de øvrige gamle europæiske stater. Noget er dog kendetegnende for italiensk kultur - udtrykket ”il dolce far niente”, det søde driverliv, er blevet et begreb for italiensk kultur. Det refererer til nydelsen af god mad og vin, glæden ved kunst og mode, sansen for skønhed – kort sagt en veludviklet evne til at nyde livet. Italien er dog mere end udendørsliv på cafeer, pizza, pasta og espresso.

Italiens hovedstad, Rom, rummer et væld af kendte historiske bygningsværker; Forum Romanum, Colosseum, Vatikanet med det Sixtinske Kapel og Peterskirken, bare for at nævne et par stykker. Italien byder også på lange kyststrækninger med pastelfarvede landsbyer, vinmarker, citronlunde, bjerge, søer og grønne sætere.

Vil du vide mere om Italien? så læs Siris historie herunder. 

"Ud af de vante rammer"
- Siri
Læs mere

Om opholdet i Italien

SKOLE Den italienske skole er lidt striks, lærerne tiltales høfligt og du forventes at engagere dig i timerne. Mange skoler har undervisning fra mandag til lørdag, dog med korte skoledage så du er færdig til frokost og kan gå hjem og spise med din værtsfamilie. 


FAMILIELIV Familiesammenholdet er stærkt, man hjælper hinanden, tager sig af familiens ældre og prioriterer de fælles måltider højt. Italienerne forstår at få dig til at føle dig godt tilpas med deres naturlige høflighed og pæne manerer. De er åbne med en ivrig gestikuleren og følelserne uden på. Det er meget vigtig for italienerne at gøre en god figur, så meget at facaden kan synes vigtigere end virkeligheden. 

YFU ARRANGERer  ud over de obligatoriske YFU orientatations ved ankomst, halvejs og inden hjemrejse, nogle tilkøbsmuligheder: et sprogkursus eller vælge musik eller kunst som tema for dit udvekslingsophold.

SPORT/FRITID Surprise, surprise…fodbold er den mest populære sportsgren i Italien. Dernæst basketball, volleyball og cycling. Er du mere til svømning, vandpolo, rugby, tennis eller atletik er de bestemt også på listen over populære aktiviteter.