Italien - Udvekslingsstudent med YFU

Italien
Nyd livet i støvlelandet

Nyd livet i Støvlelandet

 Det 900 km lange støvleland har kun været samlet i én nation i ca. 150 år. Måske netop derfor har de 60 millioner indbyggere ikke helt den samme fælles nationalfølelse, som i de øvrige gamle europæiske stater. Noget er dog kendetegnende for italiensk kultur: udtrykket ”il dolce far niente”, det søde driverliv, er blevet et begreb for italiensk kultur. Det refererer til nydelsen af god mad og vin, glæden ved kunst og mode, sansen for skønhed – kort sagt en veludviklet evne til at nyde livet. Italien er dog mere end udendørsliv på cafeer, pizza, pasta og espresso.

Italiens hovedstad, Rom, rummer et væld af kendte historiske bygningsværker; Forum Romanum, Colosseum, Vatikanet med det Sixtinske Kapel og Peterskirken, bare for at nævne et par stykker. Italien byder også på lange kyststrækninger med pastelfarvede landsbyer, vinmarker, citronlunde, bjerge, søer og grønne sætere.

Vil du vide mere om Italien? Så læs Siris historie herunder. 

"Ud af de vante rammer"
- Siri
Læs mere

Om opholdet i Italien

SKOLEDen italienske skole er lidt striks, lærerne tiltales høfligt og du forventes at engagere dig i timerne. Mange skoler har undervisning fra mandag til lørdag, dog med korte skoledage så du er færdig til frokost og kan gå hjem og spise med din værtsfamilie. 


FAMILIELIVFamiliesammenholdet er stærkt, man hjælper hinanden, tager sig af familiens ældre og prioriterer de fælles måltider højt. Italienerne forstår at få dig til at føle dig godt tilpas med deres naturlige høflighed og pæne manerer. De er åbne med en ivrig gestikuleren og følelserne uden på. Det er meget vigtig for italienerne at gøre en god figur, så meget at facaden kan synes vigtigere end virkeligheden. 

YFU ARRANGERer Ud over de obligatoriske YFU orientatations ved ankomst, halvvejs og inden hjemrejse, arrangerer YFU Italien også et sprogkursus, der kan tilkøbes til opholdet.Kurset afholdes i forbindelse med ankomstlejren og koster €850.


SPORT/FRITIDSurprise, surprise… fodbold er den mest populære sportsgren i Italien. Dernæst basketball, volleyball og cycling. Er du mere til svømning, vandpolo, rugby, tennis eller atletik er de bestemt også på listen over populære aktiviteter.


YFU-faktaSprogkrav: Begyndere under niveau A2 anbefales sprogkurset
Programstart: Slut af august
Placering: Mest i mellemstore byer eller landdistrikter

Rygning: Accepteres ikke

Andre europæriske lande, som kunne være noget for dig!