Letland - Udvekslingsstudent med YFU

Letland

På udveksling i Letland

Et lille land i Østersøen, hvor folkemusik, kultur og sang fylder

Sang og musik er karakteristisk for Letlands kulturelle liv. Den første sangfestival blev afholdt i Riga i 1873 og er siden fortsat hvert femte år. Højdepunktet er en gigantisk korsang i det fri. Og de er bare én af de mange sang- og dansefestivaler, der tiltrækker tusindvis af besøgende fra ind- og udland. Det siges, at der findes en folkesang for hver lette. Letlands pulserende hovedstad Riga ligger ud til Østersøen, som har en smuk og velbevaret gammel bydel. Over halvdelen af befolkningen i de store lettiske byer er russisk. Lettisk er et specielt europæisk sprog. Det tales af mindre end halvdelen af befolkningen som første sprog og betragtes som truet. Letterne har et meget positivt forhold til Danmark, og de to lande har meget med hinanden at gøre. Derfor kan der blive mulighed for at bruge det lettiske sprog i din fremtidige karriere. Der tales også en del russisk. Efter løsrivelsen fra Sovjetunionen er der sket en stærk udvikling i denne del af Østeuropa, og det er meget spændende at være tæt på den store omvæltning, der gerne skulle bringe Letland på økonomisk niveau med Vesteuropa.

Familieliv De fleste bor i byerne, men mange har et sommerhytte på landet, og det er en populær aktivitet for familien at samle bær eller plukke svampe i skoven.

Sport/fritid
Især vintersport er populært. Om sommeren er der bl.a. ridning og kanosejlads. Der dyrkes sport, sejlads, musik og dans.
Skole Almindelige skolefag kan suppleres med musik og kunst m.m. Men der findes også specielle, verdenskendte kunst- og musikskoler, som du også kan komme til at gå på mod egenbetaling (se yderligere under "Andre programmer").

YFU arrangerer nogle uddannelsesrejser, der er inkluderet i prisen.

Andre europæriske lande, som kunne være noget for dig!