Rumænien - Udvekslingsstudent med YFU

Rumænien

over 20 millioner indbyggere, flot natur og mennesker, der er imødekommende og er altid spænd på at have noget at gøre med udlændinge.

Blandt de 15 største lande i Europa, Rumænien er et land med over 20 millioner indbyggere, flot natur og mennesker, der er imødekommende og er altid spænd på at have noget at gøre med udlændinge.

Rumænien har Moldavien, Bulgarien, Ukraine, Serbien og Ungarn som nabolande, samt en stor åbning til Sortehavet.
Naturen er sikkert Rumæniens selling point. I Rumænien kan man finde alt fra høje bjerge til søer og bakker. Europas næstlængste flod, Donau, løber I Sortehavet via bl.a. Rumænien.
Rumæniens hovedstad, Bucharest, ligger meget godt i forhold til de største attraktioner. Bucharest bliver kaldt “Det Lille Paris”, fordi byen er blevet bygget efter fransk model. Der er mange elementer, der kan findes i Paris, som Bucharest har fået inspiration af. De fleste udvekslingsstudenter, der tager til Rumænien (fra bl.a. Tyskland og Thailand), bliver placeret der, så man er altid tæt på de største events samt lufthavn og ambassade.

Familien betyder rigtig meget i Rumænien. Kernefamilien eksisterer stadig væk og mange føler at de vigtigste værdier, de kan lære, kan man lære ved at bruge en masse tid med familien.Familierne bruger ret meget tid sammen i weekenderne, hvor de tager på tur og hygger, men desværre ikke så meget i løbet af ugen. Rumænerne har travlt med arbejde og skole og derfor ikke kan spise aftensmad sammen, som man gør i Danmark.

Sport betyder ikke så meget i Østeuropa, medmindre man er meget seriøst omkring det. Man kan spille fodbold, håndbold, volleyball eller basketball i forskellige klubber rundt I landet. I fritiden mødes de unge rumænere ved cafeer eller går en tur i parken, går til kampe eller hygge hjem ved hinanden. Tit laver eleverne lektier sammen, da det rumænske skolesystem prøver at indføre mere gruppearbejde i undervisning.
Skolen er meget mere seriøs i Rumænien end herhjemme. Ligesom i andre lande i Østeuropa, er det meget normalt at gå i skole på “skift”, hvor de højere klasser læser om eftermiddagen, mens de små læser om formiddagen. Skolen starter i september og slutter i juni. Der er normalt en lang juleferie og en uges påskeferie, men også en uges ferie mellem de to semestre i februar.

Man omtaler læreren ved efternavn og har ikke så et tæt forhold til dem, som her i Danmark. Til gengæld er eleverne meget tættere på hinanden og danner venskaber, der varer mange år i fremtiden.