Sydafrika - Udvekslingsstudent med YFU

Sydafrika

The Rainbow Nation

Vilde dyr, Nelson Mandela og den bagende sol er det mange forbinder med Afrika. Nu har du chancen for selv at se, hvad The Rainbow Nation ellers har at byde på. Sydafrika giver dig muligheden for at komme til det afrikanske kontinent. Sydafrikanerne er stolte af de mange forskellige kulturer, deres land består af. Derfor har de også har givet sig selv navnet Rainbow Nation. Foruden de mange forskellige afrikanske etniske grupper, bor der også mange britiske, hollandske og indiske efterkommere. Det afspejles også i sproget. Der er i alt 11 officielle sprog samt en lang række regionalt udbredte sprog. Som udvekslingsstudent må man være åben for den sproglige mangfoldighed. Det er derfor helt normalt, at hvis man bor hos en værtsfamilie med swati, zulu eller afrikaans somhovedsprog, går man i engelsktalende skole - og omvendt. Landet er mindst lige så rigt på flora og fauna, som det er på sprog. Fordelt mellem ørkenlandskaber og subtropiske skove findes der utallige dyre- og plantearter. Sydafrikas mange facetter og alsidighed vil helt sikkert være inspirerende!

En hverdag i Sydafrika er ikke let at beskrive, da befolkningen er et mix af mennesker, som ikke findes andre steder. En ting er dog sikkert; uanset om man bor ved en zulu, xhosa, sotho, ndebele, engelsk eller afrikaans familie, så bliver hverdagen meget anderledes, end hvad du er vant til fra dit liv i Danmark!

I løbet af ens år i Sydafrika bliver der tilbudt forskellige ture, der giver mulighed for at se landets smukke natur og storemangfoldighed. Endvidere deltager man på tre YFU seminarer, der afholdes for studenterne i løbet af året.
I skolen vil du få venner, der alle er forskellige, men bliver sammentømret af skolens uniform. Skjorte, pullover, slips og knæstrømper bliver derfor en del af ens hverdag – så det med ikke at vide, hvad man skal tage på om morgenen, slipper man for i Sydafrika. Skolen er også omdrejningspunktet for unges aktiviteter i Sydafrika. Det er her der spilles rugby, tennis, cricket eller dyrkes atletik efter skole – selvfølgelig iført skolens sportsuniform.
"Sydafrika - en regnbuenation"
Anne var i Sydafrika i 2013/2014
- Anne
Læs mere