Japan - Udvekslingsstudent med YFU

Japan
Solens rige


I kraft af de produkter, der kommer til os fra den japanske industri, er landet også særdeles nærværende. Men samtidig er det meget langt væk fra os - kulturelt, sprogligt og geografisk. Det er landet, hvor årtusindgamle traditioner mødes med den nyeste teknologiske udvikling, gæstfrihed mødes med privatliv, vest mødes med øst. Det er landet med kontraster.

Familieliv Førhen var det almindeligt, at tre generationer boede under samme tag. Nu er det primært uden for byerne, at man oplever det. I byerne er der pladsmangel, så det er mest almindeligt at en familie består af tre til fire medlemmer.Værdier og skikke er under konstant forandring, og nu har et meget stort antal kvinder arbejde uden for hjemmet. En japansk familie foretager sig ikke nødvendigvis mange ting sammen, men alligevel er en japansk familie en meget tæt enhed.

Skole
En typisk japansk skoledag er fra kl. 8.30 til 16.30. Udvekslingsstudenter bliver normalt placeret i første eller andet år i senior high school.De fleste skoler stiller krav om skoleuniform. I forlængelse af skoledagen foregår der mange frtidsaktiviteter på skolen - fra kaligrafi og musik til karate og basketball.
Sport/fritid Japanerne dyrker de traditionelle japanske idrætsgrene som for eksempel kendo (fægtning) og brydning, men "vestlige" idrætsgrene som basketball, fodbold og baseball er ligeså populære.Japanske unge bruger en stor del af deres fritid i klubber, hvor de har muligheder for at være sammen med andre unge. Som udvekslingsstudent er det et oplagt sted at skabe venskaber , og en god mulighed for at lære mere om japansk kultur.Japanske unge tager sjældent hjem til hinanden. Er man sammen, foregår det oftest i klubben eller ude i byen med shopping, spise, karaoke, etc.Man sætter stor pris på skisport og ture i bjergene.Maling, blomsterbinding og teater har mange udøvere og tilhængere.

Anden information

Bemærk at du skal forvente udgifter til vaccinationer på omkring kr. 500 samt til visum (inkl. legalisering etc) på omkring kr. 1.000

YFU-aktiviteter På introduktionskurset modtager man et intensivt kursus i japansk.I løbet af udvekslingsopholdet holdes der ca. hver tredje måned evalueringsarrangementer for studenter og værtsfamilier.

PLACERING Man få værtsfamilier i hele landet. I storbyer så vel som små
Sprog Det anbefales, at man har stiftet bekendtskab med japansk inden udvekslingen, men det er ikke et krav. YFU Japan vil også tilbyde sprogkurser under opholdet.

Skole Man går i skole fra april til hjemrejsen i januar
"TADAIMA!!"
Mit udvekslingsår i Japan
- Xenia
Læs mere