Ecuador - Udvekslingsstudent med YFU

Ecuador

På udveksling i Ecuador

lige på ækvator, langt fra Europa

Ecuador har fået sit navn fra ækvator, der går midt igennem landet. Det er der mindste land i Andesbjergene, ca. 7 gange så stort som Danmark. Men det har alligevel meget at byde på. Landet har en befolkning på ca. 12 mio. indbyggere, hvoraf hovedparten er indianere og mestizer, resten spanske og afrikanske efterkommere. Befolkningen er ikke så europæisk præget som f.eks. argentinerne, men meget venlig. Den indianske befolkning dominerer i mange områder og udgør ikke bare en fattig underklasse. De har en sund skepsis over for europæerne, og det kræver noget at forstå dem. Hovedstaden Quito hævdes at være Sydamerikas smukkeste by.

Familieliv Det er muligt, du kommer til at bo i en stor familie, for gennemsnitligt er en familie i Ecuador på 5 personer. Familiebåndene er stærke, så du får sikkert en masse at vide om hele familiens aktiviteter, når den samles til frokost, dagens vigtigste måltid.
Forældrene vogter over de unge, især pigerne, for moralen er temmelig katolsk-konservativ. De har meget ofte hushjælp.

YFU arrangerer en tur til regnskoven inkl. kanosejlads. Derudover kan du komme med på en tur til Galapagos-øerne. Begge ture skal du selv betale, hvis du ønsker at deltage.
Sport er populært. Der tilbydes aktiviteter i skolerne uden for skoletid, og der findes institutter, som mod et lille beløb arrangerer f.eks. sport og sprogkurser.

Skole
På det niveau, du kommer til at gå på, er eleverne opdelt efter deres fremtidige uddannelsesmål.
Du kan regne med at skulle gå i skoleuniform. Du skal selv betale for bøger og skoleuniform, forvent op til US$200 for et år.