Frankrig - Udvekslingsstudent med YFU

Frankrig

På udveksling i Frankrig

Frankrig har en spændende historie, og Frankrigs indflydelse på europæisk politik er væsentlig.

Det er det største land i Vesteuropa; det er meget smukt med store forskelle i klima og landskab fra Europas højeste bjerge til idylliske landsbyer og flotte kystområder.

Familien er samlingspunktet i Frankrig. De franske unge tilbringer mere tid sammen med deres familie, end vi gør i Danmark. Ofte bor bedsteforældrene også sammen med dem, og så samles de til måltiderne. Efter middagen ser man ofte fjernsyn eller diskuterer politik. De tager også på udflugt sammen, f.eks. til sportsbegivenheder, kulturelle steder eller ferie. Du kan forvente, at dine franske forældre vil være meget interesserede i, hvordan det går i skolen, og hvad du laver i din fritid. Og så har den rige franske kultur haft en meget stor indflydelse på vores egen kultur. Tænk bare på slagordet "Frihed, lighed og broderskab" og det gode, franske køkken. For slet ikke at tale om mode!
Fransk er næsten synonym med kultur. Franskmændene har ofte en anden opfattelse af tingene end andre, men de har en sikker smag og en stærk nationalisme, som gør, at de bliver hørt.
Sport/fritid Hver uge afsættes der en halv dag til sport i skolen. Andre sportsaktiviteter skal dyrkes i klubber.
Franskmændene holder meget af at kikke på sport, men går op i individuelle sportsgrene som fiskeri, cykling, tennis og især pétanque (udendørs boldspil).

Skolen byder på hårdt arbejde, og du skal måske koncentrere dig meget for at lære fransk.
Du kommer til at gå på et "Lycée", der svarer til folkeskolens ældste klasser og gymnasiet. Du kan vælge mellem litteratur, filosofi, økonomi og socialvidenskab eller naturvidenskab og matematik.

YFU arrangerer en tur til Paris, hvor du vil opleve steder som Latinerkvarteret, Champs Élysée, Versailles og naturligvis Eiffeltårnet.

YFU-fakta
Sprogkrav: Fransk (2 års sprogkendskab)
Skolestart: Begyndelsen af september til slutningen af juni
Placering: Mest i mindre byer