Estland - Udvekslingsstudent med YFU

Estland

Estland er en spændende blanding af den ældgamle estiske folklore, et vist sovjetisk præg og den ivrige stræben efter at føre Estland ind i Vesteuropa

Estland er en spændende blanding af den ældgamle estiske folklore, et vist sovjetisk præg og den ivrige stræben efter at føre Estland ind i Vesteuropa. Folkloren er den ægte estiske kultur. Den ældste sang er ca. 2000 år gammel, og sang er dét, der har holdt sammen på folket og udgjort dets identitet under de mange invasioner udefra. Og det var den, der udgjorde det stærkeste element i "den syngende revolution" - løsrivelsen fra Sovjetunionen. Der holdes store sang- og dansefestivaler hvert femte år.
Beliggenheden ved Østersøen betyder, at Estland har en del til fælles med de andre lande omkring Østersøen, bl.a. Danmark, og det holdes der fast ved i disse år, hvor udviklingen går stærkt i Estland.
Det er især Finland, der har spillet en stor rolle, fordi det estiske sprog ligger tættest på finsk. At kunne et så specielt sprog som estisk kan måske give dig nogle muligheder i din fremtidige karriere.

Estland har planer om at være et førende land inden for det digitale. I sådan en høj grad at man gerne bruger kælenavnet E-stonia, når man skal fortælle om landets visioner. (E'et står selvfølgelig for electronic - ligesom man kender det fra e-mail).

Familieliv De fleste bor i byerne, men mange har en sommerhytte på landet, og det er en populær aktivitet for familien at samle bær eller plukke svampe i skoven.

Skolen er mere traditionel og atmosfæren er formel. Det betyder at eleverne behandler lærerne med mere respekt, end man er vant til i Danmark, hvor man ofte er meget dus med sine lærer.
Sport/fritid Sejlsport, roning og dykning er populære aktiviteter. I Estland findes der også en eksotisk sportsgren som sumpvandring. Om vinteren dyrkes skisport, snowboard og snecykling.
Mange tager på landet i deres fritid. Men derudover dyrkes der sport, kanobygning, musik og dans.

YFU arrangerer foruden ankomstlejr og samlinger for studenterne en række rejser og udflugter, der er inkluderet i prisen.