Tyskland - Udvekslingsstudent med YFU

Tyskland

Et udvekslingsår, tæt på hjemmet og tættere på verden

Tyskland er vores nærmeste nabo, og vi har en nær tilknytning til landet: Kulturelt, økonomisk og sprogligt.
Derfor kan det tyske sprog blive en stor fordel for dig i din fremtidige uddannelse og karriere. Men det har også sine egne værdier: Meget smukt landskab og spændende gamle byer.
Efter et udvekslingsår i Tyskland vil du have oplevet et rigt land, og det bærer sin rigdom godt: Elegant storbycharme, karnevaler og en rig kultur. Filosofi, litteratur og musik har påvirket vores egen kultur i stor stil. Hovedstaden ligger i Berlin, som altid har været et kulturelt center, og som i dag er ved at genvinde sin gamle status fra før den kolde krig. Traditionelt har tyskerne ry for at være meget veldisciplinerede og hårdtarbejdende. Men det betyder ikke, at de ikke holder af fest og sjov, "Gemütlichkeit". De er veluddannede, velinformerede og nysgerrige, så de nyder en god diskussion om politik og kultur, som indgår i deres børnelærdom.

Familieliv Den tyske familietradition bygger på nærhed og gensidig respekt. De tyske teenagere har generelt megen frihed, men også tilsvarende ansvar. Det er et dyrt land at leve i, så ofte bor flere generationer sammen.

Sport/fritid I skolen kan du deltage i sport - fodbold, tennis, basketball osv. Fodbold er den mest populære sportsgren. Fritiden tilbringes ofte i naturen, enten til fods eller i bil eller med kulturelle aktiviteter.
Skole Du kommer sikkert til at gå i gymnasiet. Enkelte kommer til at gå i "Realschule" eller "Hauptschule" alt efter område. I skolen kan du deltage i mange aktiviteter, såsom sport, kunst eller organisationsarbejde. Du må være forberedt på, at omgangstonen er mere formel end i Danmark; f.eks. bruges tiltaleformen "De" meget, også i skolen. Mange andre, der har været på udveksling i Tyskland fortæller, at der i skolen diskuteres meget.
"Når sproget er det vigtigste"
- Fie
Læs mere