Uruguay - Udvekslingsstudent med YFU

Uruguay

På udveksling i Uruguay

verdens første sociale velfærdsstat

Uruguay er et land i Sydamerika, som med et areal, der er fire gange så stort som Danmarks, bliver betragtet som et ’lille’ land. Det ligger mellem Brasilien og Argentina ud til østkysten, hvor man kan finde varme strande og ferieområder. Det officielle sprog er spansk, og deres engelske er ofte ikke så godt.
Uruguay er kendt for sin fodbold og lækre kød, der bliver eksporteret til hele verden.
Hovedstaden, Montevideo, er en stor, smuk by med strande, kulturelle oplevelser og mange muligheder for shopping. Karneval i februar er meget kendt, og folk strømmer til byerne, specielt i Artigas, da det er meget inspireret af karnevallet i Rio de Janeiro. Uruguay er et meget afslappet land, hvilket smitter af på skolen, arbejde og familien. Punktlighed er ikke noget, man går særlig
meget op i.

Familierne er ofte meget store, så man kan forvente at have en masse tanter, onkler, kusiner og fætre. Familierne er meget tætte, og man laver mange ting sammen. Specielt søndagene er ’hellige’, hvor man ofte mødes med familien og spiser asado – det berømte grillede kød fra Argentina/Uruguay. De er meget sociale og går meget op i, hvordan man har det; ofte over en ’mate’ (en slags koffeinrig grøn te) taler man dagens oplevelser i gennem. Man tager ofte ud at spise sammen, og frokosten er hovedmåltidet og dermed også varm.

SKOLE Man kan komme både i offentlig og i privat skole, og særligt i sidstnævnte kan du regne med at skulle bruge skoleuniform. Dagene er korte, og man møder klokken 7:30 til omkring klokken 13. Der vil være muligheder for at vælge mellem forskellige linjer, og derudover tage forskellige fag.
YFU ARRANGERER 3 lejre; efter ankomsten, midtvejs og til slut på året. Derudover kommer man på fire rejser: I oktober til Las Termas, som er nogle varme, udendørs pools. I december til La Paloma, som er ved strande i Uruguay på østsiden. I februar til Las Cataratas de Iguazú, som er de fantastiske vandfald på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Man vil både se vandfaldene fra den brasilianske og den argentinske side. I maj til Buenos Aires, som er Argentinas hovedstad. Her vil man opleve forskellige dele af byen. Man skal selv betale for alle rejserne, og de er dermed også frivillige.

Sport/fritid Foruden fodbold er basketball populært.
Uruguayerne er meget sociale og bruger ofte weekenderne sammen ved at tage til fester. De er alle venlige, så man kommer hurtigt i snak med nogle. Fritidsinteresser skal man selv finansiere, men der er mange muligheder.